Spring naar de inhoud

9 verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen

Dakbedekking

1. Zonnetegels

Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande gordelroos en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn met name geschikt voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze kunnen helpen de energiekosten met zonne-energie te compenseren, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-opties.

2. Asfaltshingles

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze onder alle omgevingsomstandigheden effectief zijn. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze voldoen aan de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, Klasse H (150 mph) windtests en de AC438 duurzaamheidstest. De kosten vooraf zijn laag, maar u zou verwachten dat u de gordelroos na ongeveer 20 jaar zult vervangen. Als u in een hagelgevoelig gebied woont, overweeg dan slagvaste gordelroos met een UL 2218 Klasse 4-classificatie. Slagvaste gordelroos komt mogelijk in aanmerking voor een korting op de premie van uw huiseigenaar.

Asfaltshingles

3. Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking wordt geleverd in verticale panelen of gordelroos die lijkt op leisteen, tegels en schudden – en gaat ongeveer 60 jaar mee. Metaal blinkt uit in het verwijderen van zware sneeuw en regen, brandt niet en is bestand tegen harde wind. Het is lichtgewicht en kan over bestaande daken worden geïnstalleerd. Metaal kan echter lawaaierig zijn tijdens regenbuien en kan deuken door hagel. Gemiddelde kosten variëren tussen $ 5 en $ 12 per vierkante voet, afhankelijk van het type en de stijl van metaal – dat is meer dan asfalt maar minder dan betonnen tegels. Corrosie verschilt ook per materiaal.

4. Met steen bekleed staal

In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en zijn bestand tegen schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8.8 inch per uur), windsnelheden van 120 mijl per uur, opbeurende, hagel-en vries-dooicycli. Daarom zijn ze een voordelige, effectieve keuze voor natte, winderige regio’s of gebieden die vatbaar zijn voor bosbranden. Sommige met steen beklede stalen daken zijn gegarandeerd voor de levensduur van het huis.

5. Leisteen

Leien dakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee. Het brandt niet, is waterdicht en is bestand tegen schimmels en schimmels. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk worden gebroken wanneer erop wordt gestapt. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar hagel heerst.

6. Rubberen leisteen

Rubberen leisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden om op ingewikkelde daken te passen zoals die in Victoriaanse huizen. Rubberen daken van leisteen kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen worden beschadigd door satellietschotels en lopen – en kunnen dus ook gevoelig zijn voor schade door hagel, vergelijkbaar met leisteen. Dakdekkers die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, zijn mogelijk moeilijk te vinden.

7. Klei en betontegels

Klei en betonnen dakpannen zijn bestand tegen schade door tornado’s, orkanen of winden tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen, volgens “Een samenvatting van experimentele studies over seismische prestaties van betonnen en kleidakpannen door de Universiteit van Zuof university Roof . Ze zijn goed in warme, droge klimaten. Ze hebben mogelijk extra ondersteuning nodig om hun gewicht te dragen, en ze zullen waarschijnlijk breken als ze erop lopen.

Klei en betontegels

8. Groene daken

Groene daken zijn bedekt met planten en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren, waterafvoer verminderen en huizen isoleren om stedelijke hitte-eilanden te verminderen. Ze hebben echter extra structurele ondersteuning nodig, een dampremmende laag, thermische isolatie, waterdichting, drainage, waterfiltratie, grond, compost en planten. Hun geschatte levensduur is 40 jaar.