Spring naar de inhoud

Tips voor het verbouwen van daken

Herinrichting

1. Ga door met de schijn.

Houd bij het plannen van uw volgende grote verbouwingsproject rekening met het uiterlijk en de stijl van uw dakbedekking. Als je bedenkt dat het gemiddelde dak 40 procent van de zichtbare buitenkant van een huis uitmaakt, wil je dat het er goed uitziet.

2. Neem een ​​kijkje.

Inspecteer uw dak vanuit een veilig uitkijkpunt met een verrekijker. Zoek naar kraken, krullen en ontbrekende gordelroos. Als uw dak is gemaakt van asfaltshingles, zoek dan ook naar gebieden die geen korrelige bekleding lijken te hebben. U kunt uw dak ook van binnenuit bekijken. Gebruik op je zolderruimte een zaklamp om watervlekken te zoeken die kunnen wijzen op een groeiend daklek.

Neem een ​​kijkje

3. Stel de juiste vragen.

Een gekwalificeerde dakdekker moet een vaste bedrijfsvestiging, een telefoonnummer, een fiscaal identificatienummer en, indien nodig, een bedrijfsvergunning hebben. Vraag ook om een ​​bewijs van aansprakelijkheidsverzekering en werknemersvergoeding. Anders bent u mogelijk aansprakelijk voor de dekking van ongevallen op het werkterrein.

4. Ken de code.

Controleer uw plaatselijke gemeentelijke bouwafdeling om te zien hoe vaak u een bestaand dak opnieuw kunt bedekken met een andere laag van vergelijkbare materialen. Sommige gemeenschappen staan ​​slechts twee lagen dakbedekkingsmateriaal toe en vereisen dat eventuele extra lagen worden afgescheurd voordat er meer dakbedekking kan worden geïnstalleerd.

5. Maak een foto.

Er zijn manieren voor een aannemer om een ​​digitale foto van uw huis te maken en u verschillende weergaven van het huis te laten zien met verschillende dakbedekkingsmaterialen.

Maak een foto

6. Ontvang het schriftelijk.

Dakdekkers moeten een gedetailleerd voorstel indienen dat het type dakbedekking, materiaal en kleur beschrijft; andere te gebruiken materialen; en de omvang van het werk dat gedaan moet worden. Vergeet niet om te specificeren of bestaande dakbedekking verwijderd zal worden of bedekt zal worden met een laag nieuwe dakshingles, en om te vermelden wie verantwoordelijk zal zijn voor het installeren van nieuwe gootstukken en ventilatieopening. Het belangrijkste is dat het voorstel bij benadering de start- en voltooiingsdeadlines aangeeft.

7. Maak het af met de gebruikelijke.

Volgens de Asphalt Roofing Manufacturers Association worden asfaltshingles op ongeveer vier op de vijf residentiële daken in de Verenigde Staten geïnstalleerd. Asfaltproducten zijn verkrijgbaar in twee soorten: organisch en glasvezel en in een grote verscheidenheid aan kleuren, stijlen en visuele texturen. Organische gordelroos is gemaakt van cellulosevezels, zoals gerecycled oud papier of houtvezels. Glasvezelshingles zijn gemaakt van glasvezels. Beide soorten shingles zijn bedekt met een asfaltcoating en voorzien van weerbestendige minerale korrels. Glasvezel gordelroos kan tijdens koudere maanden meer breken, maar biedt meer brand- en vochtbestendigheid dan organisch.

8. Overweeg alternatieven.

Ben je dol op het uiterlijk van ceder- of redwood-dakbedekking, maar maak je je zorgen over brandveiligheid? Controleer uw lokale codes voor begeleiding en zoek vervolgens naar brandwerende houten dakspanen of metalen en synthetische producten die de look nabootsen. Dergelijke producten passen ook bij leisteen- en pannendaken. Echte klei- of betontegels verschijnen vaak in daken in Zuidwest- of Mission-stijl. Als je die look wilt, zorg er dan voor dat je huis het extra gewicht voldoende kan dragen.